Despre NoiMembriLegislatie Calendar Contact

 

Comunicat de presa“Romania ajuta Chile” – fiecare leu conteaza pentru reconstruirea scolilor din Regiunea Maule, Chile, Bucuresti, 23 martie 2010

Muzeul Satului Dimitrie Gusti din Bucuresti va gazdui sambata 27 martie 2010, incepand cu orele 13:00, evenimentul “Romania ajuta Chile – fiecare leu conteaza”, organizat impreuna cu Ambasada Chile in Romania si Camera de Comert si Industrie Romania-Marea Britanie. Fondurile colectate vor fi donate pentru reconstructia unei scoli in regiunea Maule, grav afectata de cutremurul din februarie.

Evenimentul de colectare de fonduri are loc in cadrul programului special “Floriile cu bucurie” si include o tombola organizata pentru publicul vizitator, expozitie culinara cu vanzare avand specifc latino-american, oferind vizitatorilor posibilitatea de a castiga premii variate printre care obiecte artizanale, vouchere culinare, produse Made in Chile si alte surprize. Doamna Doctor Paula Popoiu, Director General al Muzeului Satului “Dimitrie Gusti” declara: „Acţiunea se înscrie într-un mai vechi program al Muzeului Satului de dialog cu civilizaţii extraeuropene. În acest dialog includem şi întrajutorarea în cazuri speciale cum este cel al cutremurului devastator din Chile. Vrem să arătăm că românii sunt la fel de ospitalieri ca şi alti oameni care în vremuri grele, ştiu să se uite pe ei înşişi pentru a-şi ajuta semenii”.

Aditional evenimentele vor aduce la scena deschisa artisti latino-americani. Ambasada Chile in Romania a pus la dispozitie un cont special pentru donatii cu urmatoarele detalii: Ambasada Chile în România – România ajută Chile, RO74CITI0000000826022051, SWIFT CITIROBU, Citibank Europe plc, Dublin – Suc. Romania, Calea Victoriei 145, Bucharest, Romania. Domnul Ivan Vejar Pardo, Consul al Chile in Romania declara: “Marile orase din Chile au rezistat la cutremur, dar din pacate sunt localitati de pe malul oceanului care au nevoie de ajutorul nostru.  Sunt foarte recunoscator de aceasta initiativa si as vrea sa multumesc pentru solidaritatea si sprijinul deja manifestate”.

Evenimentul este initiat de Camera de Comert si Industrie Romania-Marea Britanie, al carei presedinte, Dl Andrei Paduret declara “am vizitat Chile cu putin timp inainte de cutremurul teribil in februarie, si am fost impresionat de caldura cu care am fost primit, de extraordinara frumusete a tarii si de nivelul de dezvoltare general. Fiecare leu conteaza si va invit alaturi de noi sa oferim o mana de ajutor la reconstructie, cu gandul la viitor, oferind copiilor din regiunea Maule posibilitatea de a se intoarce la scoala”.

Pentru donatii vizitati: http://www.ccir-mb.ro/donatii_chile.htm.

Pentru intrebari:

media@ccir-mb.ro

021 222 1446

Contact: Ruxandra Dariescu

Despre CCIR-MB: Camera de Comert si Industrie Romania-Marea Britanie este o organizatie non-guvernamentala si non-profit infiintata in anul 2006, cu sediul in Bucuresti. Este membra a Uniunii Camerelor de Comert si Industrie Bilaterale din Romania si a Camerei de Comert si Industrie Romania.

 

 

 

 

 

Copyright (c) 2009 cciR-MB.ro. All rights reserved.